Voeding: de helft van je workout begin in de keuken!

Het gekende wasbordje zien we dagelijks. Misschien nu nog niet bij jezelf, maar wel in allerlei boekjes, op televisie en zelfs naast je op straat op posters en allerlei affiches. Je wilt dit ook? Dan start je queeste alvast in de keuken. Je dacht toch immers niet dat die strakke buikspieren vanzelf zouden komen zonder een beetje te letten op je voeding? Lees de tips hieronder heel aandachtig en je zal zien: de helft van je workout heb je al achter de rug!

Je hebt al een sixpack: het is aan jou om hem zichtbaar te maken

Het zal je misschien verbazen, maar eigenlijk heb je al een sixpack in je bezit. Deze is helaas niet altijd zichtbaar. Mensen met een vetlaagje zullen niet kunnen genieten van dit hebbeding, dus het komt erop neer deze vetlaag weg te helpen. Je vetpercentage naar beneden halen is je doel en dan liefst zelfs onder de elf procent. Maar… hiervoor zal je wel wat moeten aanpassen in je keuken en op je bord!

voeding gezond Wat dan precies? Wel, het komt allemaal neer op een combinatie van gezonde eiwitten, meervoudige onverzadigde vetzuren en complexe koolhydraten. Een training van zo’n drie à vier keer per week van je buikspieren hierbij en nog wat krachtraining en conditietraining van je andere lichaamsdelen en voilà, je bent in goede conditie! Ga je je buikspieren vaker onder handen nemen, dan riskeer je een veel te prominent aanwezige sixpack, wat je alles behalve een mooi plaatje oplevert.

De juiste voeding én de juiste proporties op je bord

Regel nummer 1: laat die ontbijtgranen achterwege, ze bevatten veel te veel suikers! Ga over op havermout en ga voor lekker veel vezels. Ze verteren langzaam in je lichaam en laten je binnen de kortste keren niet achter met een hongergevoel. Ook noten zorgen voor een trage vertering. Ze bevatten bovendien ook veel gezonde vetten voor je en vormen een prima alternatief als gezonde snack tussendoor. Let wel: neem er niet te veel van, want ze bevatten helaas ook veel calorieën. Een handjevol is ruim voldoende!

Een andere goede bron aan vetten is pindakaas: dit vormt een eenvoudige snack tussendoor als beleg voor op een volkoren boterham. Je kan dit ook wat als topping gebruiken voor bij een stukje appel of bij je havermout: een lekkere surplus en het houtje achteraf ook nog eens dat vervelende hongertje achterwege!

Wat betreft groenten, is sixpacktips.nl zeker voorstander van broccoli en spinazie. Waarom? Broccoli is bevat weinig calorieën en een hoop gezonde voedingsstoffen. Heb je een reuzehonger? Eet dan zo veel je wilt van deze heerlijke groente. Ga alleen niet aan de slag met boter of een of andere vette saus of heel de magie is verdwenen. Spinazie is dan weer een bron van vezels en ijzer. Eet ze gekookt of meng wat in je salade om die saladeblaadjes toch een beetje te minderen. Pimp je salade met andere woorden! Lust je niet graag broccoli? Overweeg om het met een slow juicer tot een sapje te maken. Volgens Alain van Lombardia krijg je zo genoeg vezels binnen, en kan je, door er wat lekkere sterke smaken bij te doen de smaak heel wat verdoezelen!

Eiwitten zijn van groot belang, aangezien ze mee instaan voor de aanmaak van je spieren. Het wit van eieren is hierbij een absolute aanrader: laag in calorieën en heel veelzijdig qua bereidingstechnieken. Ook cottage cheese is een must. Eet deze net voor het slapengaan en je lichaam geniet de hele nacht door van een eiwitopname! Ideaal dus voor de creatie van die sixpack!

En wat dan met vlees en vis? Wel, zalm en kip zijn hierbij de koplopers. Zalm bevat gezonde vetten, die bovendien ook bijdragen tot een gezond gewichtsverlies. Hoe komt dit? De vetten zorgen voor een ideale balans van je insuline hormoon. Twee keer vette vis als zalm per week en je zal al snel de voordelen merken. Kip is dan weer nog een belangrijke bron aan eiwitten. Je kan deze de hele dag door op je bord verwerken: in salades, gewoon gebakken of gekookt enzoverder. Het is een magere vleessoort en dus extra geschikt voor je nieuwe voedingsstijl!