Een personal trainer: is het een goede optie?

Een eigen schema aanhouden is lang niet zo gemakkelijk als het op het eerste gezicht mag lijken. Waarom niet? Wel, je zal al sneller eens een training overslagen of een oefening niet tot op het einde uitvoeren. Je zal misschien sneller opgeven of jezelf een pluim geven als je deze niet echt hebt verdiend. Een personal trainer zorgt hierbij voor de ideale oplossing, aangezien hij een oogje in het zeil houdt en je bijstaat tot de laatste minuut van je training.

Ervaring en kennis onder één en hetzelfde dak

Een personal trainer kan je inhuren voor diverse redenen. Misschien heb je wel last van een aanhoudende blessure aan je rug of misschien heb je wel last van overtollig vet na een diet? Een personal coach kan een doordachte training voor je opmaken, special aangepast aan je wensen en noden. Hij maakt een training op maat, zodat je je niet verder kan blesseren en zodat je nooit over the top kunt gaan.

Misschien ben je zwanger of ben je net bevallen? Ook dank an je ervoor opteren een personal trainer in dienst te nemen. Blijf fit tijdens je zwangerschap of ga opnieuw voor dat strakke lichaam dat je had voor je bevalling! Er zijn er die kennis hebben van postnatale behandelingen, zodat je weer optimaal in vorm kunt komen! Ik weet bijvoorbeeld dat Tess Goossens hulp kreeg van een gespecialiseerde personal coach na het bevallen van haar dochter.

Een personal coach heeft vaak ook de capaciteiten in zich om je zowel te helpen op fysiek vlak als op het gebied van je voedingspatroon. Afvallen en sporten is een moeilijke combinatie, maar met iemand naast je zijde die je vertelt wat kan en niet kan en je aanspoort op de juiste momenten, wordt de opgave meteen een pak gemakkelijker!

Personal trainer versus kosten

Een personal trainer is niet gratis, niets in dit leven. Maar een mooie investering in je gezondheid en conditie is niet iets waar je onderuit kunt als je wenst te genieten van een kwaliteitsvol leven en… die lang verwachte sixpack! Maar helaas, de realiteit moét gezegd worden: een personal trainer kost geld, zeker als je hem meermaals per week naast je zijde wilt hebben.

Een geode trainer vraagt minstens vijftig euro per uur of meer, dus op maandelijkse basis is dit een hoop geld. Het is aan jou de keuze om te beslissen of je hierin wilt meegaan of niet. Misschien kan je het eens proberen en op zoek gaan naar een coach die je een gratis inleiding geeft ter kennismaking. Zo kan je alvast proeven van zijn aanpak en daarna beslissen of je met hem in zee wilt gaan of niet.

Een personal trainer: garantie voor succes

Ok, als je je dit niet kan veroorloven, kan je misschien opteren voor een fitnessabonnement om op je eentje te trainen, maar kan je je het wel veroorloven, aarzel dan zeker geen minuut langer. Jarenlang zelf trainen halt vaak geen resultaat tegenover enkele maanden met een persoonlijk voor jou opgesteld trainingsschema. Je hebt dan een doel, een morel steunpunt en een bron van informatieve volledig ter jouwer beschikking. Waarom zou je nog langer twijfelen? Een geode personal trainer: succes verzekerd!

Persoonlijke assistentie op andere vlakken

Natuurlijk is een persoonlijke trainer leuk, maar overweeg zeker ook persoonlijke assistentie op andere vlakken als het binnen je financiële planning valt. Ikzelf heb heel wat fijne resultaten geboekt door een losse samenwerking met voedingsconsulente Laure-Anne, en geef haar evenveel credit als mijn personal trainer. Een gezonde symbiose is cruciaal voor een gezond lichaam!