Oefeningen: welke toestellen kunnen helpen?

De weg naar een sixpack is in een zware weg, maar je moet er wat voor over hebben. Ben je lid van een fitnessclub of heb je thuis nog een ruimte over om in te richten als sportruimte? Overweeg dan zeker het gebruik van enkele fitness-toestellen voor je buikspieroefeningen. We bespreken hieronder alvast een vijftal mogelijkheden, een meer dan prima hulp voor je spieren te verstevigen en om uiteindelijk dat mooie wasbordje te verkrijgen!

Toestel 1 – Het roeitoestel

Iedereen is wel bekend met dit toestel, jij vast ook. Het is best een stevige oefening, maar is heel doeltreffend voor je buik en helpt het vet dat zich hier ophoopt te verbranden. Een roeitoestel is bovendien ook uitermate goed voor zowel je boven- als onderlichaam. Niet alleen je buikspieren worden er sterker mee, maar ook je rug wordt er krachtiger van, aangezien een roeitoestel de schuine spieren onder handen neemt. Ideaal voor iemand die op zoek is naar een complete lichaamstraining, die tegelijkertijd de weg opent naar een sixpack!

Toestel 2 – De medicijnbal

Klinkt een beetje raar in de oren, maar het betreft eenvoudigweg een verzwaarde bal, qua grootte vergelijkbaar met een basket- of voetbal. In je club kun je ze vinden in de buurt van de gewichten, maar je kan ze ook aanschaffen in een sportwinkel. Deze bal kan je in vele buikspieroefeningen verwerken en dient ter verzwaring van de oefening in kwestie. Je zet immers meer druk op je buikspieren. Let wel op voor je onderrug en ga zoveel mogelijk uit vanje buik!

Toestel 3 – De trainingsbal

Deze bal wordt steeds populairder in sportcentra en dit is niet zo verwonderlijk ook. Het is een eenvoudige en lichte bal, maar wel eentje die heel effectief is voor je buikspieren! Vooral de crunch-oefeningen kunnen op deze bal worden uitgevoerd. In het begin is het wat wennen op het gebied van evenwicht, maar je zal je al snel thuisvoelen op deze bal. Zolang je je voeten goed op de grond houdt en je je dijen en torso evenwijdig met de grond legt als startpositie, zul je geen problemen ondervinden. ab board

Toestel 4 – Het Ab-board

Dit is een minder gekend toestel, maar heel gemakkelijk om buikspieren op te doen en bovendien ook erg veilig. Je hoeft het slechts een tiental minuten per keer te gebruiken om resultaat te zien! Het toestel zelf bestaat uit een plank, dewelke op een telescopische arm bevestigd is. De positie van de plank en de weerstand die het toestel biedt, kan aangepast worden naar keuze en eigen kracht. Naarmate je spieren dus sterker worden, zal je de positie dus moeten aanpassen. Een absolute plus van dit toestel: het is veel gezonder voor je rug, dan sit-ups en crunches op de mat!

Toestel 5 – De kapiteinsstoel

Wil je je schuine buikspieren trainen en je spieren van je ribbenkast tot aan je schaambeen? Dan is de kapiteinsstoel een must. Het toestel heeft hendels, die je beide moet vastgrijpen waarbij je voorarmen laat rusten op de ingewerkte kussentjes. De oefening bestaat erin dat je je voeten laat hangen en je je knieën langzaamaan optrekt naar je borst, dit zo dicht mogelijk, en ze dan weer terugbrengt naar je beginpositie.

Speciale korting

In samenwerking met fitnesswinkel.be hebben we een speciale actie op poten gezet. Alle bezoekers van SixPackTips.nl krijgen 10% korting op al hun aankopen op deze leuke fitnesswebsite! Gebruik gewoon in je winkelmandje kortingscode "SixPackTips", en de korting wordt zo verrekend. Belangrijk: hoewel dit een Belgische website is kan je gewoon met iDEAL betalen, en is verzending naar Nederland vaak gratis!